Over Dagmar

Van harte welkom hier. Dat je op deze pagina terecht gekomen bent, betekent dat je overweegt contact op te nemen. Ik stel mezelf dus alvast voor, dat maakt het hopelijk gemakkelijker de stap te zetten een afspraak te maken.

Mijn opleiding tot psycholoog volgde ik in Antwerpen en Maastricht. Daar werkte ik enkele jaren als onderzoeker en later als docent. Doorheen de jaren en door zelf mama te worden, is mijn interesse in de perinatale periode steeds gegroeid. By the way, met de perinatale periode bedoel ik de periode vanaf de kinderwens tot ongeveer één jaar na de geboorte van een kind.

Tijdens de gesprekken probeer ik de focus te leggen op het hier en nu en samen te zoeken naar oplossingen die verlichting kunnen bieden. Vaak volstaan enkele sessies om verder te kunnen. Maar indien je liever langere tijd in begeleiding blijft, kan dat natuurlijk ook. Ook als koppel kunnen jullie terecht. Als familiaal bemiddelaar ben ik trouwens ook geschoold om jullie bij te staan bij het oplossen van eventuele conflicten, groot of klein. Ik houd hierbij steeds rekening met de specifieke uitdagingen van de perinatale periode.

‘Verder organiseer ik iedere maand de workshop ‘In verwachting?!’ bij stadVroedvrouwen in Antwerpen waarbij ik, samen met een jonge mama, inga op de veranderingen die bij de geboorte van een baby verwacht kunnen worden.

De Praktijk

Wanneer mensen naar een psycholoog gaan, denken ze aan een kale omgeving ingesloten tussen vier witte muren met een ligstoel. Hier is het tegendeel waar. De ruimte is zo ingericht zodat je je net op gemak voelt en je kan loskomen in een omgeving die kan aanvoelen als thuis. Ik hecht belang aan het proces dat plaatsvindt nog voor we starten. En daar hoort gewoon een comfortabele praktijk bij.

Traject

Shopping Basket